x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia / Un român arestat pentru provocarea incendiilor din Sardinia

Italia / Un român arestat pentru provocarea incendiilor din Sardinia

30 Iul 2009   •   00:00

Vasile Păun, un muncitor român în vârstă de 48 de ani, angajat al unei societăţi agricole, a fost arestat miercuri de către autorităţile din insula Sardinia. Păun se pare că s-ar fi aflat la originea unuia dintre gravele incendii care au afectat nordul insulei la sfarsitul săptămânii trecute.



La Repubblica susţine că  românul s-ar fi aflat, joi, 23 iulie, la volanul unui tractor lucrând pe terenurile fermei Villa Contu din localitatea Berchiddeddu, iar de la vehiculul agricol ar fi sărit o scânteie care a incendiat vegetaţia din jur, întinzându-se apoi rapid şi pe proprietăţile din jur. Din cauza vântului puternic şi a temperaturilor foarte ridicate, incendiul a distrus în total peste 3.600 de hectare de teren înainte de a fi stins. Autorităţile judiciare din provincia Gallura arată că muncitorul român nu ar fi dat imediat alarma asupra acestui incendiu, ci a preferat să fugă şi să se ascundă.

Alţi patru cetăţeni italieni, proprietari sau angajaţi ai unor ferme agricole, sunt de asemenea cercetaţi pentru omor din culpă după ce ar fi stat la originea a două incendii în provincia Oristane ale căror flăcări, după ce s-au extins şi acestea pe mii de hectare, au dus şi la moartea a doi păstori, sfârşiţi carbonizaţi în timp ce încercau să îşi salveze turmele de animale.

În incendiile care au devastat nordul Sardiniei la sfârşitul săptămânii trecute au fost distruse peste 15.000 de hectare de terenuri, iar valoarea totală a pagubelor depăşeşte 80 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: externe