x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italian obligat să restituie fiicele românce

Italian obligat să restituie fiicele românce

de Carmen Plesa    |    28 Mar 2010   •   00:00

Un italian de curând divorţat de o româncă a venit săptămâna trecută în România, la Craiova, şi a încercat să le ia pe cele două fetiţe pe care le avea cu fosta soţie, însă a fost oprit de poliţiştii români, informează Il Occidentale.

În virtutea unui ordin emis de Tribunalul din Milano la 11 februarie, prin care i se încredinţau copiii, italianul Maurizio Argenio (46 de ani) avea dreptul să facă "orice e necesar pentru a readuce fetiţele la Milano".

În 2009, cele două fete, în vârstă de 3, respectiv 4 ani, fuseseră duse împreună cu mama lor într-o "casă familială", pe motiv că românca avea probleme psihice. Femeia şi-a luat copiii şi a fugit din centrul de asistenţă socială şi din Italia la 15 iulie 2009, fapt pentru care a fost acuzată de sustragere de minori.

Cu actul de divorţ şi decizia de încredinţare a copiilor, italianul a venit la Craiova, însă a reuşit să ia fetele doar câteva minute, pentru că poliţiştii români l-au oprit şi l-au dus la o secţie. După o zi întreagă petrecută cu poliţiştii, Argenio a fost nevoit să dea fetiţele mamei.
"Mama nu a fost anunţată de decizia Tribunalului din Milano", au motivat poliţiştii români italianului, potrivit Il Occidentale.

Românca, în vârstă de 29 de ani, a fost într-un lung proces de divorţ cu italianul. Bărbatul a fost acuzat inclusiv de agresiuni sexuale comise asupra soţiei, însă magistraţii italieni au arhivat această cauză.

Avocaţii italianului susţin că magistraţii români au primit de mult timp decizia Tribunalului de la Milano, prin care copiii erau încredinţaţi tatălui. Potrivit Il Occidentale, Maurizio Argenio i-a anunţat pe reprezentanţii diplomatici ai Italiei în România şi pe ministrul de Externe italian despre cazul său.

×
Subiecte în articol: externe