x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ivanka Trump acceptă un premiu al statului ceh în numele mamei sale, Ivana

Ivanka Trump acceptă un premiu al statului ceh în numele mamei sale, Ivana

29 Oct 2022   •   23:00
Ivanka Trump acceptă un premiu al statului ceh în numele mamei sale, Ivana
Sursa foto: Hepta

Fiica fostului președinte american Donald Trump, Ivanka, a acceptat un premiu al statului ceh care o onorează pe regretata sa mamă, Ivana, care a emigrat în Statele Unite în anii 1970, dar a păstrat legături strânse cu țara sa natală.

Președintele ceh, Milos Zeman, a omagiat-o, vineri seara, pe Ivana Trump, care a murit la vârsta de 73 de ani în iulie, precum și pe alte persoane, printre care jucătorul de tenis Ivan Lendl, luptătorul din rezistența antinazistă Josef Masin și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Un reprezentant al ambasadei Ucrainei la Praga a acceptat premiul în numele lui Zelenski.

Ivanka Trump, care a fost însoțită de soțul ei Jared Kushner și de fratele mai mare Donald Jr. s-a întâlnit în privat cu Zeman înainte de ceremonia de la Castelul din Praga.

Născută Ivana Marie Zelnickova în Cehoslovacia, Ivana Trump a crescut în Zlin, la aproximativ 300 km de Praga. Ea l-a întâlnit pe Donald Trump într-o excursie de modeling la New York în 1976 și a devenit prima sa soție, căsătorindu-se după 9 luni de la întâlnire.

Cuplul a avut trei copii împreună și a divorțat în 1992.

Ivana Trump a declarat pentru postul de televiziune CBS în 2017 că Trump i-a oferit rolul de ambasador în Republica Cehă, dar că a refuzat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ivanka trump