x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ivanka Trump i-a pus in incurcatura pe chinezi!

Ivanka Trump i-a pus in incurcatura pe chinezi!

12 Iun 2018   •   08:57
Ivanka Trump i-a pus in incurcatura pe chinezi!

Chinezii au încercat în zadar, marţi, să găsească originea unui "proverb" atribuit Imperiului de Mijloc de către Ivanka Trump, fiica preşedintelui american, în contextul summitului istoric la care acesta participa alaturi de liderul nord-coreean Kim Jong Un.

 

"Scepticul nu trebuie să-l întrerupă pe cel care acţionează - proverb chinez", a notat Ivanka Trump într-o postare pe Twitter, cu câteva ore înainte de întrevederea de la Singapore între liderii celor două ţări, unii punând la îndoială capacitatea preşedintelui american de a obţine o veritabilă denuclearizare a Coreei de Nord.

Referinţa i-a lăsat insa perplecşi pe internauţii chinezi, care s-au străduiau să găsească o cât de mică urmă a respectivului proverb în scrierile istorice chineze. "Redactorul nostru şef nu găseşte nimic despre acest proverb. Ajutor!", a recunoscut Sina, societatea ce administrează reţeaua socială Weibo, supranumită "Twitter-ul chinez".

În mii de mesaje, utilizatorii site-ului de microbloguri nu au reuşit să se pună de acord nici asupra originii îndepărtate a proverbului, iar unii nu au ezitat să o ironizeze pe fiica preşedintelui american, care este şi consilieră la Casa Albă. "A găsit proverbul într-o prăjitură-surpriză la Panda Express", a scris un utilizator al Weibo, cu referire la micile prăjituri cu ravase oferite la sfârşitul mesei într-o celebră reţea de restaurante chineze din SUA.

Ivanka Trump este mai degrabă populară în China, după ce a difuzat un filmuleţ video cu fiica sa de şase ani când aceasta recita un poem în limba mandarină. AGERPRES

×