x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jamaicanul Hansle Parchment a găsit-o pe voluntara care l-a ajutat să câștige medalia de aur

Jamaicanul Hansle Parchment a găsit-o pe voluntara care l-a ajutat să câștige medalia de aur

13 Aug 2021   •   09:40
Jamaicanul Hansle Parchment a găsit-o pe voluntara care l-a ajutat să câștige medalia de aur

Campionul olimpic Hansle Parchment a reușit să-l găsească pe voluntarul care i-a salvat speranțele la medalia de aur, dându-i bani pentru taxi după ce, din cauza unei încurcături, acesta a fost dus la o locație greșită, pentru semifinala de la 110 m metri garduri, relatează Reuters.

Sprinterul jamaican Hansle Parchment, a mers inițial la centrul acvatic, în loc să meargă la Stadionul Olimpic, pentru semifinala probei de 100 m garduri. O înregistrare video făcută de acesta a devenit virală, după ce a găsit voluntara, i-a dat banii înapoi și i-a arătat medalia de aur câștigată.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare, Parchment a spus că șansele sale la medalie au fost aproape anulate când și-a dat seama că s-a urcat în autocarul greșit și că nu a mai avut timp suficient pentru a lua un autobuz înapoi spre satul olimpic și apoi un altul spre stadion.

"Am văzut o voluntară și a trebuit să o implor, pentru că, bineînțeles, nu are voie să facă prea multe, și chiar mi-a dat niște bani, ca să iau unul dintre taxiuri", a spus el.

"Și așa am reușit să ajung la pista de încălzire de la stadion, cu suficient timp să mă încălzesc și să concurez, iar asta este pur și simplu minunat."

Parchment a terminat pe locul doi semifinala, calificându-se la limită pentru finala în care l-a surprins pe campionul mondial Grant Holloway, terminând cu un timp de 13,04 secunde, cel mai bun al sezonului.

Voluntara a fost luată prin surprindere când Parchment i-a arătat medalia de aur. "Serios, ai primit asta?", se aude aceasta spunând în videoclip.

Drept recunoștință, Parchment i-a dăruit voluntarei un tricou oficial al echipei jamaicane.

Pentru a-i mulțumi, Edmund Bartlett, ministrul jamaican al turismului, a invitat-o pe tânără în țara din Caraibe.

"Indiferent unde se va afla ea în lume, vrem să îi răsplătim bunătatea arătată unui compatriot de al nostru", a declarat acesta pentru ziarul local The Gleaner, citat de Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jocuri olimpice