x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia l-a pus sub acuzare pe suspectul în cazul uciderii fostului premier Shinzo Abe

Japonia l-a pus sub acuzare pe suspectul în cazul uciderii fostului premier Shinzo Abe

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   11:00
Japonia l-a pus sub acuzare pe suspectul în cazul uciderii fostului premier Shinzo Abe

Procurorii japonezi l-au pus sub acuzare pe suspectul de ucidere a fostului premier Shinzo Abe, a anunțat vineri biroul procurorilor din prefectura Nara, citată de CNN.

„Acuzații de crimă și de încălcare a legii privind controlul armelor de foc pentru că l-a împușcat mortal pe fostul premier Shinzo Abe”, au fost depuse împotriva presupusului suspect, Tetsuya Yamagami, a precizat biroul procurorilor.

Tribunalul districtual din Nara a confirmat pentru CNN că a primit actul de acuzare.

Yamagami a fost supus unei evaluări psihiatrice în Nara după arestarea sa, în iulie 2022, pentru a se stabili dacă este apt din punct de vedere psihic pentru a fi judecat, a relatat postul public de televiziune japonez NHK.

Shinzo Abe a murit pe 8 iulie după ce a fost împușcat în timp ce susținea un discurs de campanie pe o stradă din centrul Japoniei.

Yamagami a fost reținut la fața locului și a recunoscut că l-a împușcat pe fostul premier, potrivit poliției din Nara Nishi.

Abe, în vârstă de 67 de ani, fostul lider al Partidului Liberal Democrat și cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a deținut funcția în perioada 2006-2007 și din nou în perioada 2012-2020, înainte de a demisiona din motive de sănătate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Shinzo Abe ucidere