x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Centrul şi estul ţării, în alertă înainte de venirea iminentă a taifunului Faxai

Japonia: Centrul şi estul ţării, în alertă înainte de venirea iminentă a taifunului Faxai

08 Sep 2019   •   15:00
Japonia: Centrul şi estul ţării, în alertă înainte de venirea iminentă a taifunului Faxai

Agenţia Meteorologică a Japoniei (JMA) a avertizat duminică mai multe prefecturi din centrul şi estul ţării de iminenta sosire a puternicului taifun Faxai care va aduce ploi şi vânturi violente în aceste regiuni, relatează EFE.

Se aşteaptă ca Faxai, cel de-al 15-lea taifun al sezonului din Pacific, să atingă uscatul duminică după amiază sau luni în regiunea orientală Kanto, unde se află capitala Tokyo.

JMA a emis o avertizare de cod roşu (al doilea ca nivel) pentru prefecturile Tokyo, Chiba şi Kanagawa.

Taifunul, calificat drept "puternic" şi însoţit de rafale de vânt de până la 215 km/h, se afla la 12:45 ora locală la 120 de kilometri de insula Hachijojima.

Se aşteaptă ca taifunul să traverseze estul şi nord-estul insulei Honshu, cel mai mare arhipelag al ţării, şi să se deplaseze din nou prin Pacific în cursul zilei de luni.

Pentru următoarele 24 de ore, JMA prevede ca Faxai să aducă precipitaţii de circa 80 milimetri pe oră în centrul şi estul ţării.

Compania care gestionează trenul de mare viteză dintre Tokyo şi Osaka (vestul ţării) a anunţat că va reduce serviciile în noaptea de duminică spre luni.AGERPRES

×