x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Copilul de şapte ani, căutat şase zile după ce a fost lăsat în pădure de părinți, a supraviețuit cu apă

Japonia: Copilul de şapte ani, căutat şase zile după ce a fost lăsat în pădure de părinți, a supraviețuit cu apă

03 Iun 2016   •   13:58
Japonia: Copilul de şapte ani, căutat şase zile după ce a fost lăsat în pădure de părinți, a supraviețuit cu apă

Băiatul de şapte ani dispărut de şase zile după ce fusese lăsat într-o pădure din Hokkaido de părinţii lui drept pedeapsă şi găsit în viaţă vineri a supravieţuit descurcându-se singur. Micul Yamato Tanooka, a cărui dispariţie a produs o vie emoţie în Japonia şi critici acerbe la adresa părinţilor, a fost găsit de un soldat într-o tabără de antrenament militară, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de autoapărare. "Pare a fi într-o stare fizică bună, însă a fost transportat cu elicopterul la spital", a informat Manabu Takehara.

Copilul a spus poliţiei că a mers de sâmbătă, ziua dispariţiei, prin pădurea deasă în care nu este neobişnuit să apară urşi, până la o clădire de pe terenul militar aflat la 5,5 kilometri de locul unde îl lăsaseră părinţii, scrie cotidianul regional Hokkaido Shimbun. "Nu avea răni externe vizibile şi a spus că este Yamato Tanooka", a afirmat un reprezentant al poliţiei, adăugând că băiatul era puţin deshidratat şi avea temperatura uşor scăzută.

Potrivit Nippon TV, la exteriorul locului în care s-a adăpostit era un robinet de unde copilul a băut apă. Televiziunile au prezentat imagini cu o încăpere în formă semicilindrică din tablă, cu saltele puse pe jos. Băiatul a spus că a stat între două dintre ele pentru a se feri de frig. Temperatura a coborât vineri în zori în regiune la 4,6 grade Celsius, potrivit agenţiei de meterorologie. Copilului îi era foame, iar soldatul care l-a găsit i-a dat de mâncare.

La ieşirea din spital, tatăl a dat o declaraţie presei. "Actul meu exagerat l-a făcut pe băiat să trăiască momente grele", a spus el cu ochii plecaţi. "Cer cele mai sincere scuze şcolii sale, echipelor de intervenţie şi tuturor celor cărora le-am provocat asemenea probleme", a adăugat el. "Primul lucru pe care i l-am spus fiului meu a fost +Îţi cer iertare pentru că te-am făcut să suferi din vina mea+", a spus Takayuki Tanooka, adăugând că Yamato a dat din cap. Tatăl s-a înclinat apoi în faţa camerelor în semn de căinţă.

Media japoneză şi-au întrerupt programele vineri dimineaţă pentru a anunţa sfârşitul fericit al unei întâmplări care a declanşat de la început critici aspre la adresa părinţilor pe reţelele de socializare. În comentariile lor de vineri, internauţii se mirau mai ales de capacitatea de supravieţuire a copilului. Ken Noguchi, un cunoscut alpinist, şi-a manifestat şi el mirarea. "Dacă a supravieţuit singur, este o minune incredibilă", a scris el.

Circa 200 de militari, pompieri, poliţişti şi voluntari s-au mobilizat pentru a-l găsi pe Yamato, pe care părinţii l-au abandonat la marginea drumului pentru a-l pedepsi. Băiatul, sora lui mai mare şi părinţii se plimbau când adulţii s-au săturat de comportamentul fiului lor, care arunca cu pietre în maşini şi trecători, a informat poliţia japoneză şi presa locală. La întoarcere, l-au dat jos din maşină pe Yamato şi au plecat, lăsându-l la marginea drumului, în pădure. Au continuat să meargă circa 500 de metri, afirmând că s-au întors apoi, dar că nu şi-au mai găsit băiatul. AGERPRES

×