x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Edilii unui oraș din Japonia vor folosi inteligența artificială în administrație

Edilii unui oraș din Japonia vor folosi inteligența artificială în administrație

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   21:30
Edilii unui oraș din Japonia vor folosi inteligența artificială în administrație

Edilii unui oraș din Japonia apelează la ChatGPT pentru a îndeplini mai multe sarcini administrative.

Orașul Yokosuka, situat în prefectura Kanagawa din centrul Japoniei, a anunțat săptămâna aceasta că va începe să folosească ChatGPT pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor administrative. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe portalul administrației locale, toți angajații vor putea folosi chatbotul pentru „a scrie texte, a verifica greșelile de ortografie și a crea idei".

Un purtător de cuvânt al administrației a declarat pentru CNN că decizia privind utilizarea ChatGPT a fost luată și din cauza crizei demografice. Se preconizează ca populația orașului, de 376.171 de locuitori, va continua să scadă, iar inteligența artificială ar putea eficientiza unele activități.

Cu ChatGPT care se ocupă de sarcinile administrative de rutină, „personalul se poate concentra pe munca care poate fi făcută doar de oameni", mai scrie în comunicatul de presă. Inteligența artificială nu va folosi informații confidențiale, precizează comunicatul care „a fost redactat de ChatGPT și corectat de personalul nostru (personalul Primăriei n.r.)”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: japonia inteligenta artificiala