x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia sărbătorește un an de la urcarea pe tron a împăratului Naruhito

Japonia sărbătorește un an de la urcarea pe tron a împăratului Naruhito

01 Mai 2020   •   11:12
Japonia sărbătorește un an de la urcarea pe tron a împăratului Naruhito

Japonia sărbătorește un an de la urcarea pe Tronul Crizantemei a împăratului Naruhito, transmite dpa.

Pe fondul stării de urgenţă declarate de premierul Shinzo Abe din cauza pandemiei de coronavirus, împăratul a fost zărit purtând mască de către mulțimea aflată pe stradă când mașina în care se afla acesta a intrat în Palatul Imperial. 

La 1 mai 2019, prinţul moştenitor Naruhito al Japoniei, îmn vârstă de 60 de ani, a fost încoronat ca împărat după abdicarea tatălui său, Akihito, care a domnit timp de trei decenii. Aceasta a fost prima abdicare în Japonia după 202 ani.

"Răspândirea acestei boli infecţioase este o mare provocare pentru umanitate. Sunt profund îngrijorat că vieţile multor oameni sunt în pericol în ţara noastră şi că mulţi oameni se confruntă cu diverse greutăţi", i-a transmis împăratul Naruhito lui Shigeru Omi, expert în cadrul comisiei guvernamentale care analizează ecoluția infecției cu virusul Covid-19. Scopul mesajului a fost ca acesta să ajungă la public.

Japonia va decide oficial, luni, dacă prelungeşte sau nu starea de urgenţă la nivel naţional, care urmează să expire la 6 mai. 

 

×
Subiecte în articol: japonia imparat Naruhito