x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia - Supraviețuitorii prinși sub dărâmături s-au folosit de aplicații mobile pentru a comunica

Japonia - Supraviețuitorii prinși sub dărâmături s-au folosit de aplicații mobile pentru a comunica

18 Apr 2016   •   13:07
Japonia - Supraviețuitorii prinși sub dărâmături s-au folosit de aplicații mobile pentru a comunica

Locuitori din sud-vestul Japoniei blocaţi sub dărâmături, după seria de cutremure de săptămâna trecută, sau fără veşti de la rude şi-au refăcut moralul discutând cu prieteni prin intermediul reţelelor de socializare, relatau duminică mass-media nipone citate de AFP.

Aplicaţii precum Line sau Facebook au venit în ajutorul persoanelor afectate de cele două cutremure puternice care au dărâmat case, poduri sau au provocat alunecări de teren.

Hiroki Nishimura şi cei şase membri ai familiei sale dormeau în casa lor din Mashiki când cutremurul de sâmbătă le-a dărâmat acoperişul, fiind blocaţi, cu un spaţiu disponibil de 30 de cm, relatează cotidianul Sports Nippon. Studentul în vârstă de 19 ani a povestit cum a reuşit să ajungă la smartphone-ul său şi să se conecteze la aplicaţia de mesagerie Line, pentru a-şi informa prietenii despre soarta lui, exemplifică AFP.

La o oră după prăbuşirea casei, erau salvaţi şi duşi la un centru de adăpost.

De asemenea, în pitorescul orăşel Minami Aso, personalul hotelului Seifusou s-a folosit de pagina sa de Facebook pentru a oferi date despre cei 50 de clienţi şi angajaţi rămaşi izolaţi din cauza alunecărilor de teren.

"Geamurile sunt sparte iar pereţii fisuraţi", a anunţat stabilimentul pe pagina sa oficială de internet. "Rezervele noastre de apă şi hrană se vor epuiza după o zi", au scris responsabilii hotelului, care au însoţit mesajul cu o fotografie a celor sinistraţi.

Câteva ore mai târziu armata le-a venit în ajutor, iar ei au postat o imagine cu elicopterul şi cuvintele: "Echipa de salvare a sosit! Prioritate clienţilor! Suntem salvaţi!".

Japonia a fost zguduită săptămâna trecută de o serie de cutremure puternice soldate cu câteva zeci de morţi, iar autorităţile se tem de un bilanţ mai grav, cu oameni care trăiesc îngropaţi sub dărâmături. AGERPRES

×
Subiecte în articol: japonia cutremur