x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Zeci de morţi şi mii de sinistraţi, în urma trecerii taifunului Talas

Japonia: Zeci de morţi şi mii de sinistraţi, în urma trecerii taifunului Talas

06 Sep 2011   •   11:50
Japonia: Zeci de morţi şi mii de sinistraţi, în urma trecerii taifunului Talas

Mii de sinistrati sunt inca blocati in vestul Japoniei devastat de taifunul Talas, care a provocat moartea a 41 de persoane si disparitia altor 50, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.

Politia, pompierii si fortele de autoaparare continua sa caute supravietuitori, in timp ce autoritatile din zonele afectate livreaza alimente si apa pe cale aeriana persoanelor izolate.

Numai in prefectura Wakayama, circa 4.500 de locuitori nu puteau parasi satul, legaturile rutiere fiind intrerupte. Un oras din prefectura vecina, Nara, numara 400 de refugiati in centrele de evacuare.

"Dupa ce am adus 1.000 de litri de apa potabila cu elicopterul, intentionam sa trimitem orez, paste si bauturi mai tarziu, in cursul zilei", a explicat un oficial din cadrul prefecturii pentru AFP, citata de Mediafax.

Ajuns in Oceanul Pacific, Talas a trecut in Marea Japoniei duminica, dupa ce a traversat o parte din insula Honshu. Ulterior, el a devenit furtuna tropicala, dar aceasta depresiune combinata cu presiunea scazuta care insoteste taifunul Noru care evolueaza in prezent la nord-est de coastele nipone, continua, marti, sa provoace ploi abundente in nordul Japoniei.

×
Subiecte în articol: japonia taifun talas