x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jean-Marie Le Pen, condamnat la închisoare pentru injurii la adresa romilor

Jean-Marie Le Pen, condamnat la închisoare pentru injurii la adresa romilor

15 Noi 2013   •   08:15
Jean-Marie Le Pen, condamnat la închisoare pentru injurii la adresa romilor

Jean-Marie Le Pen, președintele de onoare al partidului Frontul Național (de extrema dreaptă) din Franța, a fost condamnat joi la două luni de închisoare cu suspendare pentru afirmația sa că romii, ' ca și păsările, ar zbura 'natural', relatează AFP, citată de Agerpres.

Reprezentanta parchetului, Annabelle Phlippe, a estimat că este 'perfect constituit' delictul de injurie cu caracter rasial, cerând tribunalului corecțional din Paris să-l condamne și la o amendă de 10.000 de euro.

În 22 septembrie 2012, în cursul unei universități de vară a Frontului Național, Jean-Marie Le Pen înlănțuit o serie de provocări la adresa imigrației, temă favorită a partidului, în prezența fiicei sale, Marine.

Ironizându-i pe romi, el a stârnit râsete și aplauze, atribuindu-le fraza: 'Noi suntem ca păsările, zburăm în mod natural'.

Tribunalul urma să-și anunțe sentința deliberării după cinci săptămâni.

Fondatorul Frontului Național a fost condamnat deja în mai multe rânduri pentru derapajele sale, de la camerele de gazare calificate drept 'punct de detaliu al istoriei Celui de-al Doilea Război Mondial (1987) la 'inegalitatea raselor' (1996), trecând prin ocupația germană 'nu a fost inumană în mod special'.

×