x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miliardarul Jeff Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 4 miliarde dolari în ultima săptămână

Miliardarul Jeff Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 4 miliarde dolari în ultima săptămână

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2024   •   18:15
Miliardarul Jeff Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 4 miliarde dolari în ultima săptămână
Sursa foto: Hepta

Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a vândut în total acţiuni Amazon în valoare de 4 miliarde de dolari în ultima săptămână, potrivit FT, scrie Ziarul Financiar.

Mai exact, el a vândut 12 milioane de acţiuni pentru un total de circa 2 miliarde de dolari, de vineri până luni, după ce săptămâna trecută a realizat altă vânzare de circa 12 milioane de acţiuni pentru aproximativ 2 miliarde de dolari.

Amazon a anunţat în luna februarie că fondatorul plănueşte să vândă până la 50 de milioane de acţiuni Amazon prin intermediul brokerului Morgan Stanley până în ianuarie 2025.

Bezos rămâne în continuare cel mai mare acţionar al retailerului Amazon şi are o participaţie de circa 9%, după vânzările recente de acţiuni. Jeff Bezos este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 190 de miliarde de dolari.

Acţiunile Amazon au înregistrat o creştere de peste 50% în ultimele 12 luni, iar capitalizarea de piaţă s-a ridicat la 1.750 de miliarde de dolari.

Miliardarul Jeff Bezos a înfiinţat retailerul online Amazon în 1994, dar în 2021 el a predat poziţia de CEO şi a rămas cu cea de preşedinte executiv. Acum, Bezos se concentrează pe alte companii, precum compania aerospaţială Blue Origin.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: jeff bezos amazon