x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jihadiştii statului Islamic adoptă metode de execuţie din ce în ce mai crâncene

Jihadiştii statului Islamic adoptă metode de execuţie din ce în ce mai crâncene

25 Iun 2015   •   15:25
Jihadiştii statului Islamic adoptă metode de execuţie din ce în ce mai crâncene

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a decapitat 12 bărbaţi prezentaţi ca fiind membri ai grupărilor rebele rivale siriene în regiunea Damasc, potrivit unei înregistrări video publicate joi, relatează AFP.

Imaginile cu aceste decapitări au fost publicate pe site-urile jihadiste la 48 de ore după difuzarea unei înregistrări video în care se arăta executarea barbară a 16 bărbaţi prezentaţi ca fiind 'spioni'. Unii dintre aceştia au murit înecaţi după ce au fost închişi într-o cuşcă ce a fost scufundată în apă.

Înregistrarea video difuzată joi include 'mărturisirea' a unora dintre cele 12 victime, dintre care trei afirmă că ar fi membri ai Jaish al-Islam, unul dintre principalele grupuri rebele din zona Damasc, iar un al patrulea afirmă că face parte din Frontul Al-Nosra, filială siriană a Al-Qaida.

Îmbrăcaţi în costume de culoare portocalie, cei 12 bărbaţi, pe care SI pretinde că i-ar fi capturat în luptă, sunt arătaţi în deşert unde sunt decapitaţi. Ei nu poartă barbă, deşi afirmă că aparţin unor grupuri rebele islamiste, ceea ce sugerează faptul că jihadiştii i-ar fi ras ca semn de umilinţă.

Statul Islamic foloseşte acest gen de înregistrări video ca instrument de propagandă şi de recrutare, precum şi pentru a teroriza populaţia din teritoriile pe care le controlează în Siria şi Irak.

×
Subiecte în articol: isis statul islamic decapitari inecati