x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe JO 2016: Dilma Rousseff promite Jocuri 'de succes'' într-o ''perioadă într-adevăr critică''

JO 2016: Dilma Rousseff promite Jocuri 'de succes'' într-o ''perioadă într-adevăr critică''

03 Mai 2016   •   17:54
JO 2016: Dilma Rousseff promite Jocuri 'de succes'' într-o ''perioadă într-adevăr critică''
Sursa foto: Roberto Stuckert Filho

Preşedinta Braziliei Dilma Rousseff, ameninţată cu destituirea, a promis marţi Jocuri Olimpice ''de succes'' la Rio, într-o perioadă ''într-adevăr critică din istoria ţării'', marţi, la sosirea flăcării olimpice în capitala Brasilia.

''Cunoaştem o instabilitate politică. Traversăm o perioadă foarte dificilă, într-adevăr critică din istoria ţării şi din istoria democraţiei, însă Brazilia va şti să ofere cea mai bună găzduire sportivilor şi vizitatorilor străini, deoarece noi am creat în acest sens toate condiţiile'', a afirmat preşedinta de stânga.

Flacăra olimpică a ajuns marţi în capitala Brasilia, prima etapă a unui parcurs în toată ţara până la JO de la Rio din luna august, acest act simbolic prevăzut în capitală putând fi ultimul pentru Dilma Rousseff în calitate de preşedinte.

Timp de trei luni şi trecând prin peste 300 de oraşe, celebra torţă va fi purtată prin triburile indigene, va naviga la bordul unei canoe, va fi purtată apoi pe cal sau suspendată de un elicopter, sau pur şi simplu va fi purtată pe jos, în alergare, de unul dintre cei 12.000 de purtători de ştafetă, până pe 5 august, când urmează să sosească pe celebrul stadion Maracana din Rio, unde vor fi deschise primele Jocuri Olimpice de pe continentul sud-american.

Prima purtătoare a ştafetei va fi Fabiana, căpitanul echipei feminine de volei a Braziliei, dublă campioană olimpică en titre.

Torţa, aprinsă în aprilie, în Grecia, la situl antic Olympia, a fost înmânată marţi preşedintei Rousseff, care ar putea fi obligată să demisioneze săptămâna viitoare, dacă senatorii vor aproba procedura de destituire care a trecut de Camera Deputaţilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dilma rousseff rio 2016 jo 2016