x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe JO 2018. Probleme cu Internetul la câteva situri olimpice

JO 2018. Probleme cu Internetul la câteva situri olimpice

10 Feb 2018   •   12:08
JO 2018. Probleme cu Internetul la câteva situri olimpice

Coreea de Sud a deschis o anchetă pentru a încerca să înţeleagă de ce mai multe situri ale Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 de PyeongChang au fost victima unor opriri ale funcţionării internetului, vineri, în momentul ceremoniei de deschidere, au explicat sâmbătă organizatorii, citaţi de AFP. 

La începutul serii de vineri au apărut perturbări ale reţelei la mai multe situri ale Jocurilor, iar în unele cazuri situaţia încă nu a revenit sâmbătă la normal. 

Ţinând cont de contextul diplomatic extrem de sensibil în jurul acestor Jocuri, mai ales de prezenţa în Coreea de Sud a vicepreşedintelui american Mike Pence şi a sorei conducătorului nord-coreean Kim Jong Un, autorităţile nu au dorit să-şi asume niciun risc. 

Un grup de experţi în securitate ai ministerului apărării şi reprezentanţi a patru alte ministere au fost însărcinaţi să ancheteze în legătură cu aceste întreruperi ale internetului, care nu au afectat totuşi desfăşurarea ceremoniei de deschidere. 

"Nu vrem să facem speculaţii, fiindcă încercăm să aflăm de unde vine problema", a explicat unul dintre purtătorii de cuvânt ai comitetului de organizare a JO, Nancy Park. 
AGERPRES

×