x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin despre dialogul strategic şi i-a propus un summit

Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin despre dialogul strategic şi i-a propus un summit

13 Apr 2021   •   18:54
Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin despre dialogul strategic şi i-a propus un summit

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a reafirmat, într-o conversaţie cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, angajamentul de a susţine suveranitatea Ucrainei şi a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit.

"Preşedintele Joseph Biden a discutat astăzi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Au discutat despre o serie de probleme regionale şi globale, inclusiv despre intenţia Statelor Unite şi Rusiei de a continua dialogul pentru stabilitatea strategică pe teme referitoare la controlul armamentului şi la probleme emergente de securitate, pornind de la prelungirea Noului Tratat START", a anunţat marţi după-amiază Casa Albă, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

"Preşedintele Biden a transmis clar că Statele Unite vor acţiona cu fermitate în apărarea intereselor naţionale ca reacţie la acţiunile Rusiei, precum intruziunile cibernetice şi interferenţele electorale. Preşedintele Biden a evidenţiat angajamentul de neclintit al Statelor Unite faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări. Preşedintele SUA a exprimat preocupări faţă de acumularea bruscă de trupe ruse în Crimeea şi la frontierele Ucrainei şi a cerut Rusiei să reducă tensiunile", precizează Preşedinţia SUA.

"Preşedintele Biden a reiterat obiectivul său de a construi o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia, în conformitate cu interesele SUA, şi a propus organizarea unui summit într-un stat terţ, în următoarele luni, pentru a discuta despre seria întreagă de probleme cu care se confruntă Statele Unite şi Rusia", precizează Casa Albă.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Joe Biden