x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden neagă acuzaţiile că Occidentul ar intenţiona distrugerea Rusiei

Joe Biden neagă acuzaţiile că Occidentul ar intenţiona distrugerea Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2023   •   20:33
Joe Biden neagă acuzaţiile că Occidentul ar intenţiona distrugerea Rusiei
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a respins marţi seară, în cursul vizitei în Polonia, acuzaţiile privind presupusa intenţie a naţiunilor occidentale de a distruge Rusia.

"Statele Unite şi Europa nu urmăresc distrugerea Rusiei. Occidentul nu intenţiona să atace Rusia, aşa cum a spus Putin. Acest război nu este o necesitate, este o tragedie. Este un război prin opţiune, fiecare zi de război este alegerea lui Putin. Ar fi putut pune capăt războiului printr-un singur cuvânt. Dacă Rusia ar înceta invadarea Ucrainei, războiul ar lua sfârşit", a declarat preşedintele Biden în discursul rostit la Palatul Regal din Varşovia, conform postului de televiziune CNN şi cotidianului Le Monde.

Preşedintele Biden a anunţat că Statele Unite şi Uniunea Europeană vor adopta în următoarele zile noi sancţiuni împotriva Rusiei, la împlinirea unui an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina. "Vor fi anunţate sancţiuni suplimentare săptămâna aceasta şi vom încerca să anchetăm şi să judecăm crimele împotriva umanităţii comise de ruşi", a subliniat Biden.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat marţi Occidentul că ar avea "ambiţia" obţinerii controlului asupra "teritoriilor ruse istorice". "Elitele din Occident nu îşi ascund obiectivele de a învinge strategic Rusia. (...) Fac acest lucru prin transformarea conflictelor locale în conflicte mai extinse. Dar nu au cum să nu înţeleagă faptul că este imposibil să învingă Rusia pe câmpul de luptă", a declarat Vladimir Putin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden Rusia