x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden minimizează datele despre economie şi consideră că SUA se îndreaptă în "direcţia corectă"

Joe Biden minimizează datele despre economie şi consideră că SUA se îndreaptă în "direcţia corectă"

28 Iul 2022   •   21:35
Joe Biden minimizează datele despre economie şi consideră că SUA se îndreaptă în "direcţia corectă"

Preşedintele Joseph Biden a părut să minimizeze, joi după-amiază, relevanţa datelor despre starea economiei şi s-a declarat încrezător că, în actualul context internaţional, Statele Unite se îndreaptă "în direcţia corectă".

"După un an de creştere economică istorică şi după recâştigarea tuturor locurilor de muncă din sectorul privat pierdute în timpul crizei pandemiei, nu este o surpriză că economia reduce ritmul, în contextul în care Rezerva Federală acţionează pentru diminuarea inflaţiei. Dar, chiar dacă ne confruntăm cu provocări istorice pe plan mondial, mergem în direcţia corectă şi vom fi mai puternici şi mai în siguranţă după această tranziţie", afirmă preşedintele Joseph Biden într-un comunicat postat pe site-ul Casei Albe şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Preşedintele SUA a remarcat că piaţa muncii rămâne "puternică", rata şomajului fiind de 3,6%, în contextul creării a peste un milion de locuri de muncă doar în trimestrul al doilea.

"Cheltuielile de consum continuă să crească. La începutul acestei săptămâni, m-am întâlnit cu preşedintele SK Group din Coreea de Sud, una dintre companiile care au investit peste 200 de miliarde de dolari în sectorul de producţie american de la începerea mandatului meu, generând o relansare istorică a producţiei americane", a precizat Biden.

"Planul meu economic se concentrează pe scăderea inflaţiei, fără a renunţa la câştigurile economice pe care le-am realizat. Congresul are o şansă istorică de a face acest lucru prin adoptarea fără întârziere a Legii privind Semiconductorii şi Ştiinţa şi a Legii privind reducerea inflaţiei", a subliniat Joseph Biden.

(sursa: Mediafax)

×