x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden va fi primit de Papa Francisc pe 29 octombrie la Vatican

Joe Biden va fi primit de Papa Francisc pe 29 octombrie la Vatican

14 Oct 2021   •   20:01
Joe Biden va fi primit de Papa Francisc pe 29 octombrie la Vatican

Preşedintele SUA Joe Biden, catolic practicant dar şi susţinător al dreptului la avort, şi soţia sa Jill Biden vor fi primiţi la Vatican de Papa Francisc pe 29 octombrie, a informat joi Casa Albă, relatează AFP.

''Vor discuta despre cum să lucreze împreună, respectând demnitatea umană, pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, pentru a face faţă crizei climatice şi pentru a se îngriji de cei mai puţin norocoşi'', potrivit unui comunicat.

Joe Biden  vorbeşte adesea despre credinţa sa în public şi care lipseşte rareori de la slujbă, mai ales când se află în oraşul său natal Wilmington (Delaware, est).El este, de asemenea, un susţinător ferm al dreptului la avort, ceea ce provoacă agitaţie în rândul clerului catolic american.

Conferinţa Episcopilor Catolici Americani (USCCB) a votat cu o largă majoritate în această vară propunerea de a elabora un text despre ''semnificaţia Euharistiei în viaţa Bisericii'', care ar putea avea consecinţă refuzarea acestei comuniuni politicienilor care sprijină avortul.

Euharistia sau comuniunea este un rit esenţial al credinţei catolice, în cursul căreia credincioşii primesc simbolul jertfei lui Iisus Hristos.

''Este privat şi nu cred că se va întâmpla'', a răspuns Joe Biden, când a fost întrebat despre acest text şi domeniul său de aplicare.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden