x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden vrea să discute cu Vladimir Putin despre pacea în Ucraina. Răspunsul ȘOC al Kremlinului

Joe Biden vrea să discute cu Vladimir Putin despre pacea în Ucraina. Răspunsul ȘOC al Kremlinului

de Anastasia Paul    |    02 Dec 2022   •   14:00
Joe Biden vrea să discute cu Vladimir Putin despre pacea în Ucraina. Răspunsul ȘOC al Kremlinului
Sursa foto: Hepta

Rusia respinge condițiile președintelui american Joe Biden privind retragerea trupelor din Ucraina pentru a încheia pacea, anunță Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Reuters.

"Joe Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina, ceea ce Moscova evident că respinge. Operaţiunea militară continuă", a explicat acesta, care a precizat că Vladimir Putin este deschis discuțiilor despre conflictul din Ucraina însă refuzul SUA de recunoaștere a teritoriilor anexate de Rusia nu face posibilă găsirea unei soluții. 

Joe Biden s-a arătat dispus să discute cu liderul de la Kremlin pentru a ajunge la pace în Ucraina. 

"Sunt gata să vorbesc cu Putin în cazul în care caută o modalitate de a pune capăt războiului. Nu a făcut-o încă. Există o modalitate de a pune capăt acestui război, o modalitate raţională. Putin să se retragă din Ucraina. Dar nu este cazul. Creşe, spitale, case cu copii bombardate. Este îngrozitor ceea ce face", a spus președintele SUA.
 

"Preşedintele Federaţiei Ruse a fost întotdeauna, este şi rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele. Cel mai preferat mod de a ne atinge interesele este prin mijloace paşnice, diplomatice. Putin a fost, este şi rămâne deschis contactelor şi negocierilor", a răspuns Peskov, la afirmațiile președintelui american. 



Referendumurile de anexare al Federația Rusă a patru regiuni din Ucraina sunt nerecunoscute de comunitatea internațională. 

×