x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Johnson & Johnson începe livrările de vaccin COVID-19 către Uniunea Europeană

Johnson & Johnson începe livrările de vaccin COVID-19 către Uniunea Europeană

12 Apr 2021   •   19:26
Johnson & Johnson începe livrările de vaccin COVID-19 către Uniunea Europeană
Sursa foto: Hepta

Compania Johnson & Johnson a început luni să livreze vaccinul pentru COVID-19 către țările UE, au declarat oficialii Uniunii Europene și compania, conform Reuters.

Compania plănuise inițial să-și înceapă livrările la începutul lunii aprilie, dar a întârziat lansarea din cauza problemelor de producție.

"Primele doze pleacă astăzi din depozite către statele membre", a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene într-o conferință de presă.

Compania americană s-a angajat să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârșitul lunii iunie și alte 120 de milioane în al treilea trimestru, a declarat luna aceasta comisarul european pentru industrie, Thierry Breton.

„Cel mai recent, nu era clar dacă promisiunea va fi respectată. Cu toate acestea, 50 de milioane de doze sunt sigure” pentru al doilea trimestru, a spus europarlamentarul Peter Liese, menționând că a primit aceste informații de la companie și de la Comisia Europeană, care coordonează discuțiile cu producătorii de vaccinuri.

O purtătoare de cuvânt a Johnson & Johnson a confirmat că a început livrările către țările UE, Norvegia și Islanda, fără a preciza cantitățile pentru aprilie și trimestrul al doilea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: johnson & johnson vaccin covid-19