x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joi şi vineri, două zile cruciale pentru Dominique Strauss-Kahn.

Joi şi vineri, două zile cruciale pentru Dominique Strauss-Kahn.

de Marina Constantinoiu    |    19 Mai 2011   •   14:58

Acuzat de tentativa de viol, agresiune sexuala si sechestrare de persoana, Dominique Strauss-Kahn, arestat in cursul noptii de sambata spre duminica, va trai, probabil, cele mai importante zile din viata sa, joi si vineri, comenteaza presa franceza.

Joi, directorul demisionar al Fondului Monetar International va afla daca va fi sau nu mentinut in inchisoare. Vineri, DSK, multa vreme favorit pentru alegerile prezidentiale din 2012 din Franta, va sti daca se va ajunge cu cazul sau la un proces sau nu. Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn vor da numeroase garantii pentru ca acesta din urma sa fie eliberat sub control judiciar. O suma importanta ca garantie – un milion de dolari – este si ea evocata, precum si purtarea unei bratari de supraveghere electronica si un control judiciar strict vor fi invocate pentru a da uitarii precedentul Roman Polansky, genialul regizor franco-polonez acuzat de acte sexuale cu minora, care a fugit din Statele Unite imediat ce a fost eliberat.

Vineri, un mare juriu popular va decide daca faptele prezentate de procuror pot fi sau nu baza pentru declansarea unui eventual proces. Acuzatia trebuie sa faca cunoscute fapte deja prezentate de presa: declaratia presupusei victime, analizele stiintifice si atitudinea lui Dominique Strauss-Kahn, banuit ca a incercat o fuga din Statele Unite si, acuzat de biroul procurorului din New York care au dosarul in lucru, ca ar fi implicat intr-un caz similar.

Apararea, care si-a anuntat deja dorinta clientului sau de a pleda nevinovat, ar putea scoate in evidenta numeroase incoerente care au fost deja prezentate de presa franceza sau americana: programul lui DSK, dar si cel al cameristei care-l acuza, analiza sistemelor de securitate ale hotelului si declaratia angajatei. Prezenta sau nu a unui alt angajat al hotelului, un nou martor, care s-ar fi aflat in camera lui DSK in momentul faptelor, ar putea si ea da nastere unei discutii.

×