x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jucărie cu potenţial cancerigen, retrasă de pe piaţă!

Jucărie cu potenţial cancerigen, retrasă de pe piaţă!

01 Oct 2013   •   21:55
Jucărie cu potenţial cancerigen, retrasă de pe piaţă!

Mai multe mii de exemplare ale unei jucării pentru copii au fost retrase din magazine, după ce a fost descoperit faptul că la fabricarea ei a fost folosită o vopsea considerată a avea un potenţial cancerigen. Distribuitorii au sfătuit părinţii să o returneze la magazin sau să o distrugă.

‘Start Your Senses Zebra’, jucăria retrasă de pe piaţa britanică, prezentată în imaginea alăturată, este descrisă de către producător ca un element educaţional care ajută copilul să-şi dezvolte simţurile: auditiv, tactil şi vizual. Produsul, extrem de atrăgător ca design, viu colorat, poate fi ataşat căruciorului sau pătuţului micuţului.

Retragerea jucăriei de pe piaţă a fost hotărâtă după ce analizele de laborator au identificat prezenţa anilinei galbene, un colorant utilizat în inseturile tipografice, insecticide, vopsele şi lacuri, a cărui prezenţă este interzisă în obiectele care pot fi introduse în gură de către bebeluşi.
Anilina galbenă este catalogată de către Agenţia Internaţională de Cercetare în domeniul Cancerului fiind o substanţă cancerigenă de risc doi, care poate declanşa cancerul prin ingerare sau contact cu pielea.

Pe site-urile mai multor retaileri din Marea Britanie au fost postate anunţuri prin care se cerea imperativ părinţilor să înceteze utilizarea jucăriei şi să o distrugă imediat, sfat pe care trebuie să-l urmeze şi eventualii posesori din România.
dailymail.co.uk

×