x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jules Bianchi, în stare critică, după un accident la Marele Premiu al Japoniei de Formula 1

Jules Bianchi, în stare critică, după un accident la Marele Premiu al Japoniei de Formula 1

05 Oct 2014   •   17:47
Jules Bianchi, în stare critică, după un accident la Marele Premiu al Japoniei de Formula 1

Pilotul francez Jules Bianchi, de la Marussia, a fost transportat la spital în stare de inconştienţă după ce monopostul său lovit un utilaj care evacua maşina germanului Adrian Sutil, victima unui alt accident la Marele Premiu al Japoniei de Formula 1 disputat duminică pe circuitul Suzuka.

Federaţia internaţională de automobilism a precizat într-un comunicat că pilotul a fost transportat la spital cu ambulanţa, în stare de inconştienţă, către cel mai apropiat spital, din cauză că elicopterul nu putea decola în condiţiile meteo nefavorabile.
Accidentul a avut loc în curba Dunlop, unde germanul Sutil a ieşit în decor cu un tur mai devreme şi un utilaj încerca să degajeze monopostul Sauber, pe care l-a lovit Bianchi.

Cursa a fost apoi întreruptă în turul 44 din cele 53 programate. Bianchi este la al doilea sezon al său în Formula 1.
“Nu vreau să fac niciun comentariu”, a declarat Sutil, care a scăpat nevătămat din accident.

Pilotul german a precizat pentru presă că Jules Bianchi se află într-o stare critică, potrivit Radio Monte Carlo. O informaţie confirmată de Federaţia Internaţională Automobilistică (FIA), potrivit Le Figaro. FIA a precizat ulterior că Jules Bianchi este grav rănit la cap.

Potrivit declaraţiilor tatălui lui Jules Bianchi, pentru postul France 3, pilotul se află în operaţie la spitalul din Suzuka.


×