Jurnalul ofiţerului nazist Alfred Rosenberg urma să fie predat Muzeului Holocaustului din Washington de către urmaşii unuia dintre procurorii care l-a judecat, în timpul procesului de la Nurnberg.
Sute de pagini lipseau însă din acest jurnal, iar în anul 1999, FBI a început o anchetă, în speranţa că le va găsi. Acum aceste documente au fost recuperate, fiind găsite în casa unui om de ştiinţă din New York.
Cele aproximativ 400 de pagini de jurnal conţin detalii despre crimele comise de nazişti, despre discuţiile dintre liderii germani şi planuri care vizau exterminarea evreilor şi a unor est-europeni. Printre amănuntele interesante aflate se numără şi tensiunile create în rândul partidului nazist după fuga în Marea Britanie a lui Rudolf Hess.
Potrivit News York Daily News, Alfred Rosenberg, unul din liderii importanţi ai partidului nazist, a fost cunoscut pentru teoriile sale rasiste şi anticreştine. A fost ministrul de externe al lui Hitler şi a publicat de asemenea ziarul partidului. Rosenberg a avut un rol important şi în programul de exterminare a evreilor. Judecat pentru crime împotriva umanităţii în cadrul procesului de la Nurnberg, a fost condamnat la moarte şi executat prin spânzurare în luna octombrie 1946.
Citește pe Antena3.ro