x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Justificare à la Kremlin: Putin acceptă să mai stea 12 ani președinte, din cauza „instabilității lumii”!

Justificare à la Kremlin: Putin acceptă să mai stea 12 ani președinte, din cauza „instabilității lumii”!

12 Mar 2020   •   20:10
Justificare à la Kremlin: Putin acceptă să mai stea 12 ani președinte, din cauza „instabilității lumii”!

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a validat revizuirea constituţională, care îi permite să rămână la putere până în 2036, în contextul instabilităţii mondiale, a coronavirusului şi ameninţărilor la adresa Rusiei, a anunţat, astăzi, Kremlinul, informează AFP.

„Multe ţări şi în special ţara noastră se află într-o situaţie extrem de instabilă. De aceea, în asemenea ani dificili, unele ţări decid să-i dea preşedintelui lor posibilitatea de a continua să-şi exercite funcţiile”, dincolo de mandatul lor, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Un amendament la Constituţie, adăugat marţi spre surpriza generală la o revizuire mai amplă a Constituţiei, îi va permite lui Putin să „reseteze” numărătoarea de mandate prezidenţiale, pentru a-i oferi dreptul de a candida din nou, în 2024 şi în 2030. Curtea Constituţională ar urma să valideze aceste dispoziţii.

 

×
Subiecte în articol: vladimir putin