x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Justiţia italiană, blândă cu Berlusconi: i-a înjumătăţit pensia alimentară pe care o va plăti fostei soţii

Justiţia italiană, blândă cu Berlusconi: i-a înjumătăţit pensia alimentară pe care o va plăti fostei soţii

22 Oct 2013   •   17:08
Justiţia italiană, blândă cu Berlusconi: i-a înjumătăţit pensia alimentară pe care o va plăti fostei soţii

Un tribunal din Italia a fixat la 1,4 milioane de euro pe lună pensia alimentară pe care ex-premierul italian Silvio Berlusconi ar trebui să o plătească fostei sale soţii Veronica Lario, o sumă diminuată cu mai mult de jumătate faţă de cea stabilită anterior de o altă instanţă de judecată.

Decizia tribunalului din Monza modifică sentinţa pronunţată de o instanţă din Milano, care stabilise o pensie de trei milioane de euro pe lună pentru Lario. Această diferenţă judiciară se explică prin faptul că Veronica Lario a prezentat la Milano o cerere de "separare consensuală", în timp ce Berlusconi a înaintat la Monza o cerere de "divorţ", în condiţiile în care legea italiană permite să existe două dosare deschise în cazul unui aceluiaşi matrimoniu.

Astfel, prima sentinţă pronunţată la Milano a fost pentru moment anulată de decizia instanţei din Monza, care poate fi totuşi atacată cu recurs la Curtea de Apel din Milano.

Berlusconi s-a căsătorit în 1990 cu Veronica Lario, cu care are trei copii. Această a doua căsnicie a sa s-a încheiat în 2009 la iniţiativa lui Lario, după un an de dispute răsunătoare şi polemici publice.

"Il Cavaliere" are în prezent o relaţie cu Francesca Pascale, cu 49 de ani mai tânără decât el.

×