x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Kaczynski ştia româneşte"

"Kaczynski ştia româneşte"

de Sorin Anghel    |    17 Apr 2010   •   00:00

În această seară a fost terminat sarcofagul preşedintelui Lech Kaczynski. Acesta este făcut din onix, o roca luminoasă adusa din Turcia. Culoarea a fost aleasă de către arhitectul şef al Cracoviei, Maria Witoslawka, care a preferat un maro de culoarea chihlimbarului, piatră semi-preţioasa des întâlnită în zona Gdansk, acolo unde s-a născut Kaczynski.

Ignat Timar, şeful comunităţii româneşti din Cracovia, l-a întalnit pe Kaczynski cu ocazia vizitei pe care Traian Băsescu a efectuat-o anul trecut în Polonia.
"Lech Kaczynski nu era străin de limba româna. Bunicii şi străbunicii lui sunt îngropaţi la Bucureşti. Preşedintele ştia româneşte. Mă refer la cuvintele pe care le învaţă orice copil în casă, atunci când aude vorbindu-se româneşte. Mi-a intrat foarte mult la suflet atunci când a spus că între Romania şi Polonia sunt mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart", a spus Ignat.

Acesta a precizat că deocamdată nu ştie dacă duminică, atunci când la Cracovia va ajunge şi Traian Băsescu, va avea ocazia să-l întâlnească pe preşedintele României. Festivalul Culturii Româneşti, eveniment programat săptamâna viitoare la Cracovia, a fost anulat.

×
Subiecte în articol: externe