x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kamala Harris, miting energic în Atlanta, alături de rapperii Megan Thee Stallion și Quavo

Kamala Harris, miting energic în Atlanta, alături de rapperii Megan Thee Stallion și Quavo

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   11:30
Kamala Harris, miting energic în Atlanta, alături de rapperii Megan Thee Stallion și Quavo
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele american Kamala Harris s-a alăturat rapperilor Megan Thee Stallion și Quavo la un miting energic în Atlanta, care a evidențiat exuberanța pe care a adus-o la alegerile din noiembrie.

Marți, în prima sa vizită în Georgia în calitate de candidat la președinție, Harris a promis că democrații vor câștiga un stat pe care partidul îl dăduse uitării și l-a ironizat pe republicanul Donald Trump pentru că s-a retras de la o dezbatere cu ea, scrie Reuters.

Impulsul în această cursă se schimbă, iar „Donald Trump simte acest lucru”, a spus Harris, în timp ce mulțimea de aproximativ 10.000 de persoane ovaționa și striga sloganul campaniei sale incipiente „Nu dăm înapoi”.

Cu mai puțin de 100 de zile rămase din unul dintre cele mai puțin previzibile sezoane de campanie din istoria recentă, democrații își redesenează harta victoriei, sperând că perspectiva primului președinte femeie de culoare și asiatică îi poate motiva pe democrați să meargă la urne.

Campania electorală a lui Harris, organizată în grabă după ce președintele Joe Biden și-a încheiat candidatura pentru realegere pe 22 iulie, a strâns 200 de milioane de dolari și a recrutat 170.000 de noi voluntari.

În Atlanta, Harris a îmbrățișat unele dintre prioritățile politice ale lui Biden, promițând: „În prima zi, mă voi ocupa de prețurile exorbitante și voi reduce costurile”. Ea a declarat că va interzice mai multe comisioane bancare ascunse, se va ocupa de proprietarii corporativi și va „limita creșterile neloiale ale chiriilor”.

Ea a abordat, de asemenea, problema imigrației la frontiera de sud, o problemă importantă pentru alegătorii republicani, după ce arestările migranților care traversau ilegal au atins un nivel ridicat în timpul administrației Biden. Rolul lui Harris în încercarea de a reduce migrația a atras criticile republicanilor.

Trump „a vorbit mult despre securizarea frontierei”, dar nu a făcut nimic concret, a spus Harris. Trump i-a împins pe republicani să respingă un proiect de lege care ar fi finanțat mai multe măsuri de securizare a frontierelor, a adăugat ea, făcând referire la un proiect de lege care a eșuat în februarie.

Megan Thee Stallion, al cărei album „Megan” a fost lansat recent pe locul 1 în topul Billboard al albumelor R&B/Hip-Hop, a cântat înainte ca Harris să vorbească, purtând un costum de pantaloni albastru și cravată, culoarea asociată cu Partidul Democrat al lui Harris. „Hai să terminăm cu asta, frumoșilor. Hotties pentru Harris”, a spus ea mulțimii.

Senatorul democrat de Georgia, Jon Ossoff, a declarat în weekend la MSNBC că intrarea lui Harris în cursă „a pus Georgia în joc” pentru democrați și a prezis că aceasta va câștiga.

Statele oscilante precum Georgia, pe care democrații abia le-au câștigat în 2020, sunt extrem de disputate deoarece pot înclina fie către republicani, fie către democrați și pot juca un rol decisiv în alegerile prezidențiale.

FiveThirtyEight, site-ul de agregare a sondajelor, arată că republicanul Donald Trump o devansează pe Harris cu unul până la cinci puncte procentuale în sondajele efectuate după ce Harris a devenit probabil candidatul democrat.

De când Biden și-a încheiat candidatura la realegere pentru votul din 5 noiembrie împotriva lui Trump, Harris l-a depășit semnificativ în sondajele recente în rândul tinerilor, al alegătorilor de culoare și al alegătorilor hispanici.

După discursul lui Harris, aceasta a participat la un apel Zoom cu susținătorii, spunându-le că „acesta este un sprint” și cerându-le să se ofere voluntar. Dan Kanninen, directorul de campanie al acesteia, a declarat că echipa are în vedere câștigarea alegerilor în statele „zid albastru” Pennsylvania, Wisconsin și Michigan, dar speră și în „Sun Belt”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kamala Harris miting energetic