x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De neoprit! Kamala Harris acceptă astăzi nominalizarea la convenția din Chicago

De neoprit! Kamala Harris acceptă astăzi nominalizarea la convenția din Chicago

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2024   •   10:45
De neoprit! Kamala Harris acceptă astăzi nominalizarea la convenția din Chicago
Sursa foto: Hepta

În cele cinci săptămâni de când președintele american Joe Biden a renunțat la campania pentru al doilea mandat, soarta Partidului Democrat s-a schimbat dramatic, iar în această săptămână schimbarea va fi pe deplin vizibilă, odată cu alegerea Kamalei Harris.

Vicepreședintele Kamala Harris, acum candidatul partidului, se îndreaptă spre Convenția Națională Democrată ca într-un vârtej istoric: campania sa a bătut recorduri în ceea ce privește strângerea de fonduri, a umplut arenele cu susținători și a întors în favoarea democraților sondajele de opinie în unele state.

Harris și vicepreședintele ei, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz - au transformat „bucuria” într-un cuvânt la modă în campanie, o amintire concisă a disperării pe care partidul o simțea în urmă cu doar câteva săptămâni. Cei doi acceptă public nominalizarea partidului lor la convenția din Chicago, care începe luni, potrivit Reuters.

„Aceasta a fost o transformare istorică”, a declarat Joseph Foster, în vârstă de 71 de ani, fost președinte al Partidului Democrat din suburbiile Philadelphiei, care rămâne activ în partid. „Oamenii sunt entuziasmați, tinerii sunt implicați. Nu am mai văzut niciodată așa ceva”.

Cu mai puțin de 80 de zile înainte de ziua alegerilor, partidul speră să profite de acest val de entuziasm pentru a obține victoria.

Aceasta ar face din Harris, prima persoană de culoare și prima persoană de origine asiatică care ocupă funcția de vicepreședinte, prima femeie președinte a națiunii.

Cu toate acestea, institutorii de sondaje și strategii din ambele partide majore avertizează că „efectul” valului inițial al lui Harris va dispărea, lăsând în urmă diviziuni în rândul democraților pe teme precum economia și războiul Israel-Hamas, precum și o luptă acerbă împotriva candidatului republican Donald Trump.

Povestea personală istorică a lui Harris este „frumoasă și bună, dar problemele sunt cele care vor decide în cele din urmă aceste alegeri. Aceste probleme includ inflația, securitatea, conducerea și scena mondială”, a prezis Adam Geller, institutor de sondaje republican.

Harris a ținut vineri primul său discurs important axat pe economie și a prezentat propuneri de reducere a impozitelor pentru majoritatea americanilor, de interzicere a „scumpirilor” de către magazinele alimentare și de stimulare a locuințelor la prețuri accesibile, un prim semn către flancul progresist al partidului.

Ea se va confrunta cu o presiune publică crescută pentru a oferi mai multe detalii privind politica în săptămânile următoare. Apropiații au semnalat că este puțin probabil să ofere multe detalii în anumite domenii, cum ar fi energia, pentru a evita să se îndepărteze de aripa moderată și progresistă a partidului său.

De asemenea, Harris ar putea fi nevoită să navigheze printre disputele din interiorul partidului cu privire la sprijinul SUA pentru războiul Israelului împotriva Hamas și diviziunile cunoscute dintre progresiști și moderați cu privire la o serie de chestiuni politice precum energia, asistența medicală și imigrația.

Aproximativ 200 de organizații pentru justiție socială intenționează să mărșăluiască luni la Convenția Națională Democrată pentru a protesta față de sprijinul continuu acordat de administrația Biden Israelului într-un război care a ucis peste 40.000 de palestinieni din Gaza.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×