x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi atacuri cu rachete ale Rusiei în Ucraina

Noi atacuri cu rachete ale Rusiei în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2024   •   08:00
Noi atacuri cu rachete ale Rusiei în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Rusia a lansat duminică atacuri aeriene asupra Kievului și a regiunii Liov din vestul Ucrainei, au declarat oficiali de la Kiev, determinând forțele armate ale Poloniei vecine să activeze avioane pentru a asigura siguranța spațiului aerian în apropierea graniței.

Forțele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus 12 rachete lansate de Rusia deasupra Kievului și în apropierea capitalei, a declarat pe Telegram Sergei Popko, șeful administrației militare din Kiev.

Informațiile preliminare nu au indicat victime sau pagube majore în urma atacurilor, notează Reuters.

Rusia lovește Ucraina de câteva zile în atacuri prezentate de Moscova ca o răzbunare pentru atacurile ucrainene din timpul recentelor alegeri prezidențiale.

"Pentru a treia dimineață înainte de răsăritul soarelui din această săptămână, toată Ucraina se află sub o alertă aeriană și a fost sfătuită să se adăpostească", a postat ambasadorul american Bridget Brink pe X duminică dimineața.

"Avioanele poloneze și aliate au fost activate, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de zgomot, în special în partea de sud-est a țării", au arătat forțele armate poloneze pe X.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liov rachete Ucraina