x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kievul cere Moscovei să reducă "ostilitatea" în negocieri

Kievul cere Moscovei să reducă "ostilitatea" în negocieri

07 Apr 2022   •   20:52
Kievul cere Moscovei să reducă "ostilitatea" în negocieri
Sursa foto: hepta

Administraţia Volodimir Zelenski a cerut, joi, Rusiei să reducă "ostilitatea" în negocieri, în contextul în care Kremlinul a avertizat că furnizarea de armament suplimentar de către Occident Ucrainei are impact negativ asupra acţiunilor diplomatice.

"Dacă Moscova vrea să demonstreze că este pregătită de dialog, trebuie să reducă nivelul de ostilitate" în negocieri, a afirmat joi Mihailo Podoliak, un membru al delegaţiei ucrainene, citat de cotidianul Le Monde.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi, că noile sancţiuni impuse de Statele Unite şi acţiunile naţiunilor occidentale de a furniza armament suplimentar Ucrainei nu facilitează deloc negocierile, ci mai degrabă generează "efecte negative".

"Transferul în Ucraina a diverse tipuri de armament nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene. Efectele sunt mai degrabă negative", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de postul de televiziune Sky News.

Dmitri Peskov a condamnat şi sancţiunile din ce în ce mai puternice impuse Rusiei, considerându-le "continuarea unei abordări frenetice". Oficialul rus a părut să se refere şi la decizia Administraţiei Joseph Biden de sancţionare a fiicelor preşedintelui Vladimir Putin. Penalităţile de acest tip sunt "dificil de înţeles şi de explicat", a subliniat Peskov.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat, joi seară, că Administraţia de la Kiev va continua negocierile cu Rusia, pentru a evita producerea unor noi atrocităţi precum cele de la Bucha, localitate situată la periferia Kievului. Oficialul ucrainean a cerut comunităţii internaţionale să intensifice presiunile asupra Rusiei prin sancţiuni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski