x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Un AVERTIZEAZĂ Coreea de Sud: Veţi REGRETA amarnic!

Kim Jong-Un AVERTIZEAZĂ Coreea de Sud: Veţi REGRETA amarnic!

05 Iul 2014   •   09:40
 Kim Jong-Un AVERTIZEAZĂ Coreea de Sud: Veţi REGRETA amarnic!

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a condus personal un exerciţiu militar pe scară largă simulând asaltul asupra unei insule şi a profitat de ocazie pentru a avertiza Sudul că 'va regreta amarnic' orice incursiune, a informat sâmbătă agenţia nord-coreeană KCNA, preluată de AFP.

'Au participat la exerciţiu combatanţi, piese de artilerie de diverse calibre, nave de luptă, printre care submarine, avioane de vânătoare, bombardiere şi avioane cargou', a menţionat sursa citată.

Agenţia nord-coreeană nu a precizat locul şi data desfăşurării acestui exerciţiu, în cursul căruia, potrivit KCNA, Kim Jong-Un a 'avertizat cu fermitate' că, 'dacă d
uşmanii vor face o alegere greşită într-o zi greşită (...), îi va face să regrete amarnic'.

Liderul comunist s-a referit, foarte probabil, la exerciţiile desfăşurate luna trecută de Seul pe insule aflate în apropierea frontierei maritime contestate între cele două ţări.

Acest exerciţiu a avut loc într-un context tensionat, Phenianul prezentând în ultimele zile ameninţări, lansări de proiectile şi oferte de pace.

În plus, Phenianul s-ar fi putut considera ofensat de vizita de stat efectuată joi şi vineri la Seul de preşedintele chinez, Xi Jinping, în prima sa călătorie în Peninsula Coreea, această preferinţă acordată Sudului fiind dovada unei anumite iritări a Beijingului în legătură cu imprevizibilul regim comunist. (Agerpres)


×
Subiecte în articol: Kim Jong-un coreea de nord coreea de sud