x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Kardashian a plătit autorităților din SUA peste 1 milion de dolari din cauza unei postări

Kim Kardashian a plătit autorităților din SUA peste 1 milion de dolari din cauza unei postări

03 Oct 2022   •   21:35
Kim Kardashian a plătit autorităților din SUA peste 1 milion de dolari din cauza unei postări

Kim Kardashian a plătit autorităților de reglementare din SUA peste 1 milion de dolari pentru a soluționa pe cale amiabilă cazul în care a fost acuzată că promovează criptomonede pe Instagram.

Vedeta TV, influencer și antreprenor, a cărei „valoare” este estimată la 1,8 miliarde de dolari, a fost de acord să achite Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA 1,26 milioane de dolari pentru a soluționa cazul, notează The Guardian.

Ea ar fi fost plătită cu 250.000 de dolari pentru a posta pe Instagram, în iunie anul trecut, despre EMAX, un token creat și vândut de compania de cryptomonede EthereumMax. Kardashian i-a întrebat pe cei 220 de milioane de urmăritori Instagram de atunci: "Sunteți în crypto????". Postarea avea și un link către site-ul EthereumMax.

Kardashian nu a dezvăluit plata primită, ceea ce reprezeintă o încălcare a legilor federale privind valorile mobiliare, a declarat SEC.

"Acest caz ne reamintește că, atunci când celebritățile sau persoanele cu influență susțin oportunități de investiții, inclusiv titluri de valoare din criptomonede, nu înseamnă că acele produse sunt potrivite pentru toți investitorii", a declarat Gary Gensler, șeful SEC.

Kardashian, care are peste 330 de milioane de urmăritori pe Instagram, a fost de acord să nu promoveze active crypto timp de trei ani și să coopereze cu SEC.

Cu toate acestea, ea nu a recunoscut și nici nu a negat constatările autorității de reglementare.

"Kardashian a cooperat pe deplin cu SEC încă de la început și rămâne dispusă să facă tot ce poate pentru a ajuta SEC în această chestiune", a declarat un avocat care o reprezintă pe vedetă: "Ea a vrut să încheie această problemă pentru a evita o dispută prelungită. Acordul la care a ajuns cu SEC îi permite să facă acest lucru, astfel încât să poată merge mai departe cu numeroasele sale afaceri diferite".

Anul trecut, Charles Randell, pe atunci președinte al Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), a criticat-o pe Kardashian într-un discurs după postarea respectivă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Kardashian