x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kommersant: În Moldova a avut loc o revoluţie anti-comunistă! (Video)

Kommersant: În Moldova a avut loc o revoluţie anti-comunistă! (Video)

29 Aug 2009   •   00:00
Kommersant: În Moldova a avut loc o revoluţie anti-comunistă! (Video)

Nervi, trimiteri către origini şi ameninţări în limba rusă, trimise de Vladimir Voronin către colegii democraţi din Parlament. Dar şi o revoluţie a democraţiei împotriva comunismului. aşa vede publicaţia rusă Kommersant evenimentele din 28 august, de la Chişinău.



„Ieri, 28 august, în Republica Moldova a avut loc, de facto, o revoluţie anti-comunistă de catifea! Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) şi-a ales preşedintele Parlamentului în ciuda acţiunilor de protest ale comuniştilor. Astfel, deşi nu sunt suficiente voturi pentru alegerea şefului statului, debarcarea comuniştilor de la putere este inevitabilă”, scrie publicaţia rusă Kommersant, citată de unimedia.md. Kommersant subliniază că preşedintele comunist Vladimir Voronin a izbucnit în timpul şedinţei, trimiţându-l la origini pe liderul liberal democrat Vlad Filat. Cu toate acestea, AIE a continuat şedinţa şi a ales preşedintele Parlamentului.

În viitorul apropiat, potrivit Kommersant, AIE va schimba procurorul general, conducerea Curţii de Conturi şi a televiziunii publice “Moldova 1”. “AIE preia principalele instrumente ale puterii, iar posibilile noi alegeri anticipate s-ar încheia din nou cu victoria democraţilor”, mai remarcă publicaţia rusă. În acest mod, „AIE va putea ancheta modul în care guvernarea comunistă a utilizat resursele administrative şi presiunile la adresa mediului de afaceri”, pe care le va povesti „în direct la televiziunea publică, ceea ce va îngropa definitiv planurile comuniştilor de a se menţine la putere”.

×
Subiecte în articol: externe