x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kommersant: Kremlinul este gata să colaboreze şi cu oponenţii lui Voronin

Kommersant: Kremlinul este gata să colaboreze şi cu oponenţii lui Voronin

de Mihaela Matachita    |    23 Aug 2009   •   00:00

"Vestea cea mai proastă pentru Voronin este aceea potrivit căreia Kremlinul este gata să stabilească relaţii de colaborare şi cu oponenţii lui Vladimir Voronin", a relatat Kommersant, comentând întâlnirea de vineri, la Soci, dintre preşedintele rus, Dmitri Medvedev, şi liderul din R. Moldova.

Publicaţia rusă citată duminică de portalul Unimedia.md a explicat aceasta prin "nuanţarea pe care Dmitri Medvedev a făcut-o când a spus că indiferent de sezonul politic, parteneriatul dintre cele două ţări este foarte important".

"Voronin s-a străduit să nu arate raţa şchioapă la Soci, declarând că ţine situaţia din ţară sub control", titrase în ediţia de sâmbătă ziarul Kommersant.

Surse citate de publicaţia rusă au menţionat că preşedintele Medvedev s-a exprimat deja în privinţa R. Moldova, spunând că forţele politice care au intrat în Parlamentul Moldovei nu deranjează Rusia. "Ei nu pun la îndoială parteneriatul cu noi, aşa cum nu îl pun sub semnul întrebării nici pe cel cu marii parteneri economici. Pentru noi, este important ca în programul de guvernare al acestor structuri să existe o atitudine pozitivă faţă de Federaţia Rusă", au afirmat sursele citate de ziar.

Kommersant a mai precizat că întrevederea cu Dmitri Medvedev a fost cerută de Vladimir Voronin.

×
Subiecte în articol: externe