x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul denunţă utilizarea de către Joe Biden a termenului "genocid"

Kremlinul denunţă utilizarea de către Joe Biden a termenului "genocid"

13 Apr 2022   •   19:14
Kremlinul denunţă utilizarea de către Joe Biden a termenului "genocid"
Sursa foto: Unsplash.com

Administraţia Vladimir Putin a catalogat drept "inacceptabilă" încercarea preşedintelui american, Joseph Biden, de "a distorsiona" situaţia din Ucraina prin utilizarea termenului "genocid" într-o declaraţie.

"Noi considerăm că un astfel de efort de a distorsiona situaţia este inacceptabil. Este cu greu acceptabil aşa ceva din partea unui preşedinte al Statelor Unite", a afirmat miercuri după-amiază Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de BBC News.

Anterior, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a manifestat reticenţă privind utilizarea termenului "genocid". "Eu aş fi foarte atent cu astfel de termeni, întrucât aceste popoare sunt înrudite", a declarat Emmanuel Macron, citat de postul France 2.

Joseph Biden a afirmat, marţi seară, într-un discurs rostit la o uzină din statul Iowa că Rusia comite "genocid" în Ucraina. "Bugetul dumneavoastră de familie, capacitatea de a vă umple rezervorul la maşină nu ar trebui să depindă de acţiunea unui dictator de a declara război şi a comite genocid în cealaltă parte a lumii", a declarat Joseph Biden, potrivit postului public de radio NPR.

Rugat mai târziu să îşi clarifice afirmaţiile, preşedintele SUA a continuat: "Da, am spus genocid. A devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă să şteargă ideea de a fi ucrainean".

Oficiali de la Casa Albă citaţi de CNN au afirmat, miercuri după-amiază, că nu vor exista modificări imediate ale liniei politice ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Biden.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden