x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Krokodil le-a putrezit din interior. "Nu folosiţi acest drog, vă rog, nu-l folosiţi!" (VIDEO)

Krokodil le-a putrezit din interior. "Nu folosiţi acest drog, vă rog, nu-l folosiţi!" (VIDEO)

17 Oct 2013   •   18:13
Krokodil le-a putrezit din interior. "Nu folosiţi acest drog, vă rog, nu-l folosiţi!" (VIDEO)

Tot mai multe rapoarte drespre drogul numit "Krokodil" au început să apară în Statele Unite ale Americii în ultimele săptămâni. Asemănător cu starea dată de heroină, drogul are un efect advers desprins din filmele horror: te ucide din interior, corpul îţi putrezeşte, pur şi simplu, scrie Chicago Sun-Times.

Deşi autorităţile americane susţin că acest drog nu este nici pe departe o ameninţare cum sunt altele mai cunoscute, pe internet au apărut mai multe filme care descriu dramele celor care au folosit Krokodil. Este si cazul a doua fete, surori, din Illinois, care avertizeaza asupra efectelor devastatoare ale drogului asupra corpului uman. Una dintre surori chiar isi arata ranile provocate de putrefactia organismului. Fetele avertizeaza si spun ca, desi drogul are un efect asemanator heroinei, implora pe cei care urmaresc mesajul lor sa nu ia niciodata Krokodil.

Inventat în Rusia, drogul a fost denumit "Krokodil" din cauza plagilor care raman pe piele dupa injectare. In cazul in care se rateaza vena din prima incercare, substanta face ca pielea sa se necrozeze, capatand aspectul solzos al corcodililor. Efectele asupra consumatorilor sunt cumplite. Au existat cazuri in care utilizatorii au murit de la prima injectare. Drogul are efect si asupra muschiilor utilizatorilor, care incep sa se atrofieze. De asemenea, oasele devin mai fragile din cauza consumului.

Specialistii spun ca un dependent de "Krokodil" se mai poate astepta la trei ani de viata, in cazul unui consum constant. Cei 100.000 de dependenti recunoscuti din Rusia, de la aparitia drogului in 2002, traiesc in medie un an, dupa ce devin dependenti. Tratamentul in cazul dependentilor este si el unul anevoios. Daca la un dependent de heroina, durerile fizice cauzate de privarea de drog dureaza in medie 10 zile, in cazul drogului "Krokodil" acestea tin mai bine de o luna.

Ceea ce este periculos la "Krokodil" este faptul ca drogul poate fi facut in casa, chiar de catre utilizatori. Pe strazi poate fi gasit la un pret de cativa euro - de 20 de ori mai ieftin ca heroina. In Germania, insa, drogul a fost vandut ca heroina unor consumatori din Bochum, care au ajuns ulterior la spital dupa ce s-au trezit cu pielea necrozata. "Avem cunostinta de astfel de cazuri in toata Germania. Nu este ceva izolat", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Bochum, Axel Pütter.

Elementul activ al drogului, dezomorfina, a fost inventat in anii '30, in SUA, in incercarea de a se gasi un substitut al morfinei care sa nu dea o dependenta atat de puternica. Pentru fabricarea drogului, utilizatorii folosesc codeina, care se poate cumpara din farmaciile din Rusia fara reteta medicala.

Codeina este amestecata apoi cu benzina, iod si fosfor (de obicei luat de la capetele betelor de chibrit). In Rusia au existat numeroase cazuri in care dependentilor a trebui sa le fie amputate fie mainile, fie picioarele pentru ca acestea se necrozasera din cauza drogului.

In Romania nu s-au semnalat cazuri de consum de "Krokodil".
×
Subiecte în articol: krokodil drog putrezit heroina