x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La catedră, mai puţini decăt la căpşuni

La catedră, mai puţini decăt la căpşuni

de Carmen Plesa    |    18 Aug 2007   •   00:00
La catedră, mai puţini decăt la căpşuni
Sursa foto: MARIN RAICA/

Pentru posturile de profesori de limba romănă din Spania şi Italia se inscriseseră la Bucureşti, pănă ieri, ultima zi pentru depunerea dosarelor, 264 de persoane.

Mai erau insă aşteptate inscrierile de la ambasadele şi consulatele din Italia şi Spania, precum şi cele trimise de candidaţi prin poştă. 164 de candidaţi vor să meargă in Spania, iar 100 in Italia.

Profesorii candidează pe 32 de posturi - 10 in Italia şi 22 in Spania - La Mancha, Comunidad de Madrid şi Catalunya. Potrivit Ministerului Educaţiei, in şcolile din Spania sunt inscrişi aproximativ 20.000 de elevi romăni, iar in cele din Italia - 400.

In fiecare dintre aceste ţări locuiesc, oficial, căte jumătate de milion de romăni, iar dacă sunt adăugaţi şi cei care nu stau legal, numărul romănilor ajunge la peste un milion pentru fiecare dintre ţări.

Profesorii vor primi 30,5 euro pe oră şi pentru o normă intreagă ar putea ajunge la un salariu de 1.500 de euro, bani din care vor trebui să-şi asigure cazarea şi masa. Singura cheltuială pe care o suportă ministerul este transportul dus-intors cu avionul, o dată pe an.

×
Subiecte în articol: diaspora