x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La Vatican s-a aprins “lumânarea păcii”

La Vatican s-a aprins “lumânarea păcii”

25 Dec 2013   •   09:59
La Vatican s-a aprins “lumânarea păcii”

Arhiepiscopul Bazilicii Sf. Petru, cardinalul Angelo Comastri, a aprins marţi în numele Papei Francisc "lumânarea păcii', pe un piedestal situat în faţa Scenei Naşterii lui Iisus, inaugurată în Piaţa Sf.Petru, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE, care adaugă că astfel s-a dat startul ceremoniilor de Crăciun la Vatican, informează agerpres.ro.

”Papa Francisc m-a însărcinat să vă spun că este aici cu inima, în faţa acestei lumânări simbol al păcii”, a spus cardinalul.

Scena Naşterii se desfăşoară în acest an sub genericul „Franscisc 1223 - Francisc 2013”, pentru a marca legătura dintre sfântul Francisc de Assisi, care propovăduia sărăcia, şi Papa argentinian, care a anunţat că doreşte „o Biserică săracă pentru săraci”. Fete şi băieţi au oferit un mic spectacol cu această ocazie.
În momentul dezvelirii Scenei Naşterii, realizată în acest an de un atelier din Napoli, fanfara a interpretat celebrul cântec napolitan „O, Sole Mio”.

Un director adjunct al serviciilor tehnice de la Vatican, Rafael Garcia de la Serrana Villalobos, a spus că, în timp ce lucrătorii montau Scena Naşterii, Papa Francisc le-a trimis în Piaţa Sf.Petru un panettone de opt kilograme, drept mulţumire pentru munca depusă.

Tradiţionalul pom de Crăciun de la Vatican a sosit în acest an din landul german Bavaria. 

×
Subiecte în articol: craciun Vatican