x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov a scăpat un porumbel privind Transnistria

Lavrov a scăpat un porumbel privind Transnistria

18 Sep 2008   •   00:00
Lavrov a scăpat un porumbel privind Transnistria

Recunoaşterea Abhaziei şi Osetiei de Sud nu creează un precedent pentru Transnistria şi Nagorno-Karabah, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de pagina online a RIA Novosti.

"Rusia va contribui activ la rezolvarea pe cale paşnică a tuturor conflictelor din spaţiul CSI pe baza dreptului internaţional şi a respectării tuturor principiilor enunţate în Carta Naţiunilor Unite şi în acordurile anterioare", a afirmat Lavrov într-un discurs rostit în Consiliul Federaţiei. "Vom continua să ne îndeplinim cu responsabilitate misiunea de mediere în procesul de pace, în special în ceea ce priveşte Transnistria şi Nagorno-Karabah. Fiecare are particularităţile, formatul şi mecanismele proprii de mediere. Dar criza osetă nu va reprezenta un precedent", a subliniat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, statele implicate în conflictele din Transnistria şi Nagorno-Karabah nu intenţionează să recurgă la forţă, spre deosebire de Georgia. "Nimeni nu doreşte restabilirea integrităţii teritoriale prin masacrarea propriilor cetăţeni. Nu pot exista comparaţii. Mulţumesc lui Dumnezeu că Saakaşvili este un caz izolat", a subliniat Lavrov.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe