x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov, conferinţă de presă comună cu omologul său grec. Ce anunţ a făcut ministrul rus de Externe

Lavrov, conferinţă de presă comună cu omologul său grec. Ce anunţ a făcut ministrul rus de Externe

11 Feb 2015   •   14:59
Lavrov, conferinţă de presă comună cu omologul său grec. Ce anunţ a făcut ministrul rus de Externe

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat, azi, că orice acord cu privire la conflictul din Ucraina trebuie să protejeze drepturile tuturor cetățenilor care locuiesc în această țară, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său elen, Nikos Kotzias, potrivit Reuters, citată de Agerpres. Lavrov a precizat, de asemenea, că părțile rusă și elenă împărtășesc același punct de vedere: conflictul din estul Ucrainei, care a costat viața a mai mult de 5.000 de persoane, trebuie soluționat doar pe cale politică.

Ministrul de externe rus a apreciat drept 'constructivă' poziția Greciei în ceea ce privește relațiile dintre Moscova și Uniunea Europeană, care a impus mai multe valuri de sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a rolului său în criza din Ucraina.

În același timp, Lavrov a evidențiat 'progrese notabile' la negocierile care preced summitul cvadripartit asupra Ucrainei, prevăzute miercuri seara la Minsk, între președinții rus (Vladimir Putin), ucrainean (Petro Poroșenko), francez (Francois Hollande), cancelarul german Angela Merkel.

Ministrul rus, care îl însoțește pe președintele Putin la acest summit 'crucial', a pledat pentru un dialog direct între autoritățile de la Kiev și rebelii din estul separatist al Ucrainei, potrivit TASS. 'Monitorizarea segmentului de graniță cu Rusia, aflat sub controlul rebelilor, trebuie discutată cu reprezentanții Luganskului și Donețkului', a insistat ministrul rus, adăugând că el nu crede că aceștia din urmă vor fi de acord ca respectivul subiect să fie principalul punct al viitoarelor acorduri și condiția prealabilă înaintea acestora, așa cum insistă în prezent Kievul.

×