x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Le Figaro: Oamenii din cercul lui Emmanuel Macron, vizați de o serie de anchete judiciare

Le Figaro: Oamenii din cercul lui Emmanuel Macron, vizați de o serie de anchete judiciare

04 Oct 2022   •   00:24
Le Figaro: Oamenii din cercul lui Emmanuel Macron, vizați de o serie de anchete judiciare

Anunţurile privind investigaţii judiciare s-au multiplicat la adresa unor personalităţi apropiate de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, fiind vizat inclusiv secretarul general al Palatului Élysée, care însă rămâne în funcţie, notează cotidianul Le Figaro.

În cursul zilei de luni, secretarul general al Paltului Élysée, Alexis Kohler, a fost pus sub acuzare pentru "protejarea ilegală a intereselor", într-o anchetă privind legăturile cu grupul naval italiano-elveţian MSC. Kohler are legături de familie cu acest grup. Conform unor surse politice de la Paris, principalul consilier al preşedintelui Emmanuel Macron începând din anul 2017 va fi menţinut în funcţie.

Cine mai este vizat de anchete?

Şi ministrul francez al Justiţiei, Éric Dupond-Moretti, va fi judecat de Curtea de Justiţie a Republicii. Éric Dupond-Moretti este acuzat că a profitat de funcţie pentru a regla dispute pe care le-a avut cu magistraţi în perioada în care a fost avocat. "Am formulat imediat un apel la Curtea de Casaţie", au declarat avocaţii ministrului Justiţiei, Christophe Ingrain şi Rémi Lorrain.

La rândul său, ministrul Forţelor Armate, Sébastien Lecornu, este vizat de o anchetă iniţiată în 2019 privind o situaţie de conflict de interese în timp ce a deţinut funcţia de preşedinte al departamentului Eure.

În situaţii asemănătoare se află Olivier Dussopt, ministrul Muncii, suspectat de conflict de interese şi corupţie, şi Agnès Buzyn, fost ministru al Sănătăţii, acuzată în ancheta privind gestionarea pandemiei. Alexandre Benalla, fostul secretar general al Palatului Élysée, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru violenţe comise la o manifestaţie în 2018.

(sursa: Mediafax)

 

×