x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu se trezeşte nici pentru un milion de dolari. La propriu! Artistul devenit milionar în somn

Nu se trezeşte nici pentru un milion de dolari. La propriu! Artistul devenit milionar în somn

15 Ian 2013   •   14:24
Nu se trezeşte nici pentru un milion de dolari. La propriu! Artistul devenit milionar în somn
Sursa foto: pinit

Lee Hardwin, un pictor ale cărui lucrări au fost cumpărate de miliardarul Donald Trump sau iluzionistul Derren Brown mărturiseşte cu gura lui că treaz nu e capabil să deseneze nimic demn de a fi expus. Însă când doarme, forma bizară de somnabulism de care suferă îl face deseneze lucruri care se vând cu sute de mii de dolari.

Hardwin spune că a început să deseneze în somn de la vârsta de patru ani, (pe vremea aceea pe pereţi şi mobile), dar pe parcurs lucrările sale au evoluat în bine, iar acum sunt apreciate de critică şi colecţionari.

Lee Hardwin profită acum de acest lucru, având grijă ca atunci când doarme să lase la îndemână hârtie şi creioane. Artistul pare să aibă o obsesie (inonştientă) pentru actriţa Marilyn Monroe, subiectul a numeroase portrete, însă desenează şi forme abstracte, care i-au adus faima.



Artistul spune că nu îşi aminteşte niciodată ce a făcut peste noapte, propriile desene luându-l prin surprindere. Mai mult, atunci când încearcă să deseneze când e treaz, lucrul îi dă migrene şi ameţeli, iar rezultatul nu-l mulţumeşte niciodată.

Acum, Hardwin a decis să scoată la vânzare, pe eBay, 100 de desene, pentru suma de un milion de dolari. Mişcarea nu a fost apreciată de criticii care îl apreciază, aceştia spunând că lucrările sale valorează, oricum, mai mult, iar valoarea lor va creşte considerabil în viitor.

Artistul însă nu numai că le va da pe toate primului colecţionar dispus să ofere un milion, dar va dona şi jumătate din bani către un ONG care caută copii dispăruţi.



Iată mai jos un o filmare a unuia dintre prietenii lui Hardwin, care l-a surprins pe acesta în timp ce desena în starea de somnambulism. 

×
Subiecte în articol: somnabul pictor picturi desene lee hardwin