x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legislativul UE, la Bucuresti

Legislativul UE, la Bucuresti

de Irina Cristea    |    10 Feb 2006   •   00:00
Legislativul UE, la Bucuresti

La doi pasi de sediul Centrului de Informare al Delegatiei Comisiei Europene in Romania, la Bucuresti, si-a inceput activitatea Biroul de Informare al Parlamentului European.

Cetatenii care doresc sa afle informatii despre sau dinspre Parlamentul European au de acum la dispozitie o noua sursa. La Bucuresti functioneaza un birou de informare al Legislativului Uniunii Europene care, desi nu are toate conditiile pentru a-si desfasura activitatea la capacitate maxima, se declara activ si pregatit sa se faca util romanilor. Explicarea deciziilor luate in Parlamentul European, a functionarii forului european si, in general, cresterea nivelului cunostiintelor despre Legislativul UE sunt principalele puncte de pe "oferta" catre publicul roman a Biroului de Informare.

CE STITI DESPRE... Potrivit sefului reprezentantei in Romania a PE, Enrico D’Ambrogio, exista cateva amanunte foarte importante pe care e bine ca romanii sa le cunoasca despre Parlamentul European. "In primul rand, este un for foarte transparent, sedintele sale fiind publice, cu mici exceptii justificate. In al doilea rand, este un spatiu al multilingvismului, lucrand, pana in acest moment, cu 20 de limbi oficiale. In plus, este preocupat de promovarea drepturilor omului si de protectia mediului, inclusiv in functionarea sa interna", a spus D’Ambrogio, care a surprins asistenta vorbind fluent romaneste de la inceputul si pana la finalul conferintei de presa. Aflat in Piata Revolutiei, Biroul de Informare al PE are o schema compusa din patru oameni, cu certitudinea ca numarul lor va spori dupa deschiderea oficiala. Aceasta va avea loc in primavara, cu ocazia vizitei in Romania a presedintelui PE, Josep Borrell.

In afara de informarea cetatenilor si presei din Romania, biroul va trimite si rapoarte si informari catre Legislativul UE.

×
Subiecte în articol: externe