x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Letonia sprijină aderarea României la Schengen

Letonia sprijină aderarea României la Schengen

10 Feb 2011   •   14:52

Ministrul leton de externe, Girts Valdis Kristovskis, a declarat astăzi că Letonia sprijină aderarea României la spaţiul Schengen.

La finalul discuţiilor cu ministrul român de externe, şeful diplomaţiei de la Riga a declarat că poziţia ţării sale este una de susţinere deplină. "Dacă sunt îndeplinite toate cerinţele, România trebuie să devină membru al spaţiului Schengen", a menţionat ministrul Girts Valdis Kristovskis.

De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că discuţiile şi negocierile care vor urma vor demonstra faptul că România şi Letonia sunt state "care gândesc la fel". "Aceste discuţii sunt foarte importante în contextul regional, european şi euroatlantic. Gândirea noastră similară se bazează şi pe istoria comună şi pe faptul că privim viitorul în aceeaşi manieră", a mai afirmat şeful diplomaţiei de la Riga.

Ministrul leton de externe a menţionat, totodată, că Letonia sprijină R. Moldova."Împărtăşim aceleaşi valori democratice despre care sunt convins că reprezintă şi aspiraţiile poporului moldovean. De aceea am şi acceptat cu bucurie întâlnirea de la Luxembourg a Grupului de prieteni ai R. Moldova", a mai afirmat şeful diplomaţiei de la Riga.

×