x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Letonia va construi un gard la graniţa cu Belarus, pentru a preveni imigraţia ilegală

Letonia va construi un gard la graniţa cu Belarus, pentru a preveni imigraţia ilegală

01 Noi 2017   •   16:07
Letonia va construi un gard la graniţa cu Belarus, pentru a preveni imigraţia ilegală

Letonia a anunţat miercuri că va începe construirea unui gard de protecţie lung de 120 km la frontiera cu Belarus, după ce bariera similară începută de-a lungul graniţei cu Rusia va fi terminată, la sfârşitul anului viitor, transmite AFP. 

Gardul de la graniţa cu Belarus va fi înalt de 2 metri şi în partea de sus va avea sârmă ghimpată, a declarat Olegs Jemasovs, responsabil al pazei de frontieră letone, la postul public de radio. 

Bariera nu va fi instalată în zone precum lacuri, mlaştini sau râuri, care formează o frontieră naturală, a precizat Jemasovs. 

Costul total al gardului de protecţie, ce ar trebui finalizat în 2020, va fi de circa 10,5 milioane de euro, a precizat responsabilul. 

Letonia, stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, a început în 2016 construirea unui gard de-a lungul frontierei cu Rusia, ce urmează să fie terminat spre sfârşitul anului viitor. 

Potrivit responsabililor letoni, scopul gardului de la frontiera cu Rusia nu va fi unul militar, chiar dacă în regiune s-au intensificat tensiunile cu Moscova, ci de a preveni imigraţia ilegală spre UE, în condiţiile în care Rusia şi Belarus au devenit ţări importante de tranzit pentru imigranţii proveniţi din Afganistan, Pakistan şi alte state.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia imigratie ilegala