x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liban: Un avion cu 92 de pasageri s-a prăbuşit în mare

Liban: Un avion cu 92 de pasageri s-a prăbuşit în mare

25 Ian 2010   •   00:00
Liban: Un avion cu 92 de pasageri s-a prăbuşit în mare
Sursa foto: MOHAMED AZAKIR/X00013

Un avion al companiei Ethiopian Airlines, având 92 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Marea Mediterană, în largul Libanului. Tragedia s-a produs la puţin timp după ce aeronava a decolat de la Beirut, declarat ministrul libanez al Transporturilor, Ghazi Aridi, citat de AFP. Soţia ambasadorului Franţei în Liban se afla la bordul aparatului, a declarat un reprezentant al Guvernului libanez.



În avion se aflau 54 de libanezi, 22 de etiopieni, un irakian, o franţuzoaică, un sirian, două persoane cu dublă cetăţenie libaneză şi britanică, o persoană cu cetăţenie libaneză şi canadiană, una cu cetăţenie rusă şi libaneză şi şapte membri ai echipajului. Conform oficialului libanez, zborul 409 al companiei Ethiopian Airlines a pierdut contactul cu turnul de control al aeroportului din Beirut la scurt timp după decolare şi că acesta s-a prăbuşit în mare, la aproximativ 20 de kilometri sud de aeroport şi la circa cinci kilometri de coastă.  

Armata libaneză, Marina şi Forţa Interimară a ONU în Liban (FINUL) asistă echipele de salvare la locul catastrofei, a precizat ministrul. "Zborul 409 al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la aproximativ cinci minute după decolarea la ora locală 02.30 (02.30, ora României), cu 83 de pasageri şi nouă membri ai echipajului", declarase anterior oficialul aeroportului. Potrivit acestuia, un bulgăre de foc a fost observat în momentul accidentului, care s-a produs în condiţii meteorologice foarte dificile.

Preşedintele libanez, Michel Suleiman, spune că autorităţile exclud ipoteza unui act de terorism sau de sabotaj, după prăbuşirea unui avion etiopian, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Beirut, cu 90 de persoane la bord, relatează AFP. "Până în prezent am exclus orice act de sabotaj", a afirmat Suleiman.

Aridi a precizat că Biroul francez pentru Anchete şi Analize (BEA), responsabil cu securitatea aviaţiei civile, a fost solicitat pentru a ancheta accidentul.

×
Subiecte în articol: externe